عکاسی مینیمال

عکاسی مینیمال یک سبک عکاسی محبوب است. من هم بسیار به این سبک علاقمند هستم و تا جای ممکن از این سبک در عکاسی‌هایم استفاده می‌کنم. زیبایی و اشاره مستقیم به هدف موردنظر در عکاسی مینیمال به خوبی معنا پیدا می‌کند. از آنجایی که امروزه این سبک عکاسی در فضای مجازی زیاد دیده می‌شود، شما باید به خوبی آن را بشناسید و با تکنیک‌های دیگر ترکیب کنید تا عکس مینیمال‌تان متفاوت و گیرا باشد. در این مقاله می‌خواهیم با این سبک عکاسی آشنا شویم و ببینیم چگونه می‌توانیم از آن بهره ببریم تا عکس‌های جذاب‌تری ثبت کنیم.

عکاسی مینیمال چیست؟

عکاسی مینیمال یک شعار دارد (هرچه کمتر، بهتر). در عکاسی مینیمال از کمترین ابزارها بهترین استفاده را می‌بریم یعنی تمرکز را بیشتر روی محصول یا سوژه موردنظرمان می‌گذاریم. سادگی در این نوع عکاسی آنقدر قدرتمند است که مخاطب دقیقا همان چیزی را می‌بیند که عکاس می‌خواهد. در عکاسی مینیمال ارتباط بین سوژه و بیننده به سادگی شکل می‌گیرد. با حذف جزئیات اضافه، عکس‌های مینیمال خوبی می‌توان ثبت کرد و تفاوتی نمی‌کند در چه ژانری مشغول عکاسی باشید. سبک مینیمال در تمام ژانرها از معماری تا لایف استایل و طبیعت کاربرد دارد.

تکنیک‌ها و نکات کاربردی در عکاسی مینیمال

فضای منفی

اولین چیزی که هر فرد از عکاسی مینیمال به ذهنش می‌رسد وجود فضای منفی به دور سوژه است. شما می‌توانید با بستن یک کادر درست در اطراف سوژه و خالی کردن صحنه از هر شی‌ای یک عکس مینیمال با فضای منفی ثبت کنید. نکته مهم در استفاده از این تکنیک کادربندی و استفاده درست از رنگ و نور‌های صحنه است.

از این تکنیک در بیابان، دریا، زمین‌های کشاورزی و طبیعت‌های بکر به خوبی می‌توانید استفاده کنید.

عکاسی معماری مینیمال

انتخاب لنز مناسب

شما می‌توانید با داشتن هر لنزی عکس مینیمال ثبت کنید اما این نکته را باید به خاطر داشته باشید که هر لنزی مناسب فضای خاصی است. لنز خود را با دقت انتخاب کنید. به عنوان مثال برای عکاسی خیابانی و گیر انداختن سوژه در یک کادر با میدان دید وسیع به لنز واید با فاصله کانونی ۲۰۰میلی‌متر نیاز دارید. در مقابل اگر بخواهید عکسی از کوه با ابرهای زیبا بگیرید نیاز به لنز تله فوتو دارید.

بنابراین قبل از اینکه از خانه بیرون بزنید لنزتان را با دقت انتخاب کنید که به مشکل برنخورید. اگر از سوژه مطمئن نیستید هر دو لنز را با خود ببرید.

تغییر زاویه

همیشه از بین بردن آشفتگی در صحنه ساده نیست. اگر در استودیو و خانه عکاسی کنید به راحتی می‌توانید سوژه را جابه‌جا کنید. اما اگر در خیابان سوژه‌ای نظرتان را جلب کرد و صحنه به اندازه کافی برای ثبت عکس مینیمال خالی نیست از این تکنیک ساده استفاده کنید. زاویه خود را تغییر دهید. می‌توانید با نشستن، بیشتر صحنه را به آسمان یا با تغییر کادر به چپ و راست بیشتر کادر را به دیوارهای شهر اختصاص دهید. کمی زمان بگذارید و با آزمون و خطا به قاب موردنظرتان برسید.

استفاده از مقیاس

مقیاس یعنی یک جسم کوچک با یک جسم بزرگ را مقایسه کنید. این تکنیک در عکاسی معماری بیشترین استفاده را دارد. شما می‌توانید از بزرگی و کوچکی اشیا یا آدم‌ها استفاده کنید و عکس مینیمال مقیاسی بسازید. به عنوان مثال از یک ساختمان بزرگ کنار یک آدم یا ماشین عکاسی کنید. یا اگر کنار دریا می‌روید از یک قایق بزرگ با فضای منفی دریا عکاسی کنید.

الگوهای تکرارشونده

الگوهای تکراری، سوژه خوبی برای ثبت عکسی مینیمال هستند. الگوهای تکراری با ترکیب عناصر دیگر عکسی شلوغ و نامناسب می‌سازند اما اگر به تنهایی از آن‌ها عکاسی کنید یک عکس مینیمال متفاوت خواهید داشت. الگوهای تکراری را در پله، فنس، پنجره، ستون‌های یک ساختمان پیدا کنید. الگوهای تکراری را حتی در بافت لباس و دیوار یا درخت‌های یک جنگل هم می‌توانید بیابید و عکس مینیمال بگیرید.

ژانرهای مختلف عکاسی

عکاسی سیاه و سفید

اگر منظره‌ای با عناصر حداقلی دارید، عکس‌تان را سیاه و سفید ثبت کنید. حذف رنگ و تن از عکس حواس بیننده را بیشتر به موضوع اصلی عکس جذب می‌کند.

دقت داشته باشید که تمام عکس‌ها را نمی‌شود فقط با سیاه و سفید کردن مینیمال ساخت. مینیمال بودن عکس به کم بودن اشیا در تصویر هم برمی‌گردد.

عکاسی تک رنگ

گاهی در عکاسی خیابانی به دیوارهای تک رنگ برمی‌خوریم. حرفه‌ای عمل کنید و با وارد کردن فقط یک شی یا یک رنگ دیگر عکسی مینیمال و فوق‌العاده ثبت کنید. وجود فقط یک یا دو رنگ در عکس می‌تواند عکس مینیمال زیبایی بسازد.

عکاسی تبلیغاتی مینیمال

عکاسی استیل لایف

نیاز نیست حتما به خیابان یا طبیعت بروید تا عکسی مینیمال ثبت کنید. با بکارگیری خلاقیت در فضای خانه عکس لایف استایل مینیمال ثبت کنید. به دیوارها و اشیایی که در خانه وجود دارد دقت کنید. یک وسیله را انتخاب کنید و با پس‌زمینه دیوار خالی یا روی میزی با پارچه تک‌رنگ عکس مینیمال بگیرید.

عکاسی پرتره یا مردم

شاید باورتان نشود که می‌شود از یک انسان با آنهمه جزئیات در چهره و استایل عکسی مینیمال ثبت کرد. با کمی خلاقیت و توجه به سوژه و صحنه می‌توانید عکس جذابی ثبت کنید. نور یا در لغت عکاسی اکسپوژر را زیاد کنید تا از ثبت چین و چروک‌های زیاد جلوگیری شود، یا عکس را سیاه سفید ثبت کنید. سعی کنید فرد را به صحنه‌ای با حداقل شی ببرید و بعد عکاسی کنید. محیط فاقد بافت و رنگ‌های زیاد در ثبت عکس مینیمال از مردم کمک‌تان می‌کند.

عکاسی مینیمال

عکاسی پنینگ

عکاسی پنینگ یعنی عکاسی با سرعت شاتر آهسته. این نوع عکاسی معمولا در مسابقات استفاده می‌شود که سرعت ملاک مهم ثبت عکس است. عکاسی پنینگ خط‌های تمیزی ایجاد می‌کند که عکسی مینیمال را می‌تواند بسازد. اگر طیف رنگ و بافت زیاد نباشد با سرعت شاتر آهسته یک عکس جذاب مینیمال می‌توانید ثبت کنید. اگر این کار را به درستی انجام دهید نتایج فوق‌العاده‌ای خواهید گرفت.

صحبت آخر

هر کجا و با هر امکاناتی که هستید بلند شوید و یک صحنه مینیمال بسازید و عکاسی کنید. قطعا بعد از گرفتن چند عکس شما هم عاشق این سبک مینیمال خواهید شد. با سرچ کردن در اینستاگرام به عکس‌های خوبی از سبک مینیمال می‌رسید. با دیدن عکس‌های مینیمال به ذهن‌تان آرامش تصویری هدیه دهید. مطمئن باشید پشیمان نمی‌شوید.

من چگونه می‌توانم به شما کمک کنم ؟

هر برند و هر محصول نیاز به دیده شدن دارد. در این فضای شلوغ تبلیغات شما از سبک مینیمال برای ثبت عکس‌های‌تان استفاده کنید و متفاوت دیده شوید. اگر شما هم صاحب یک کسب وکار هستید _کوچک یا بزرگ_من آماده هستم تا با برگزاری یک جلسه همکاری به شما در یک جذب عالی مخاطب کمک کنم.

نویسنده:

فاطمه ارجمند | عکاس و جستارنویس

منابع :

https://www.theschoolofphotography.com/tutorials/minimalist-photography

https://digital-photography-school.com/photographic-minimalism/

https://www.thephotoargus.com/minimalist-photography/

https://www.canon.com.cy/pro/stories/minimalist-photography-tips/

۰ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *